Izložba Nesvrstani - Od Beograda do Beograda

Izvor: Beta, 03.Sep.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Nesvrstani - Od Beograda do Beograda

BEOGRAD 03. septmbar 2011 (Beta) - Izložba "Nesvrstani: Od Beograda do Beograda", povodom obeležavanja 50 godina od Prvog samita nesvrstanih , otvorena je u subotu u Kući cveća u Beogradu, a istovremeno je u Muzeju "25. maj" otkrivena reljefna mapa Titovih putovanja.

Reljefna mapa, na zidu u Muzeju je napravljena prilikom otvaranja tog muzeja 1962. godine, i bila je poklon grada Beograda Josipu Brozu Titu, a pokrivena je zidom 2007. godine zbog potreba izložbi.

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković otvorio je izložbu "Nesvrstani:Od Beograda do Beograda" i tom prilikom razbio poslednji deo zida koji je prekrivao reljef.

Direktorka Muzeja istorije Jugosloavije Katarina Živanović rekla je da su za izložbu korišćeni i eksponati iz Muzeja afričke umetnosti, kao i da će postavka biti otvorena do 2. oktobra 2011. godine.

..

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.