Izložba Lepota, umetnost, estetika u Likovnom salonu KCNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 15:12

Izložba "Lepota, umetnost, estetika" u Likovnom salonu KCNS

Izložba slika Pipa Altomarea „Lepota, umetnost, estetika” biće otvorena u ponedeljak, 15. juna u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i, uz propisane mere zaštite, moći će da se pogleda do 06. jula.

Pipo Altomare živi u Spelingi na Siciliji, ostrvu na kojem je rođen 8. aprila 1958. godine u Nikoziji. Pohađao je Državni umetnički institut i Akademiju lepih umetnosti u Kataniji.

Privučen razvojem umetničkih pojava na američkoj umetničkoj sceni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1977. provodi tri meseca u Njujorku, istražujući gradske galerije i muzeje. Tokom svog drugog boravka nekoliko godina kasnije odlazi u Majami (Florida) gde ima priliku da analizira američke strategije marketinga i prezentacije savremene umetnosti.

Od 1984. izlaže samostalno i grupno u Italiji i širom celog sveta (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Danska, Engleska, Estonija, Finska, Nemačka, Holandija, Mađarska, Jordan, Liban, Poljska, Rumunija, Češka, Sirija, Slovenija, Španija, Turska, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Republika Srpska i Amerika).

Predavao je na Akademiji lepih umetnosti Karari, Firenci, Lećeu, Rimu i Sasari. Od 2013. godine radi na Akademiji lepih umetnosti u Kataniji, gde podučava na Odseku za dekorativne umetnosti.

Tokom 2016. i 2018. je pozvan da održi seriju predavanja u Kini na Sichuan Normal University u Čengduu i na Sichuan University of Science and Engineeringu Zigongu. U Škotskoj ga je 2017. Black Wolf Edition&Publishing Ltd uvrstio u seriju The Art in Monography, Italian painters, Pippo Altomare. Tokom 2017. duže vreme je proveo u Makedoniji i Republici Srpskoj, a naredne godine i u Crnoj Gori i Srbiji, pozvan da učestvuje na više različitih umetničkih i izlagačkih događaja.

Početkom 2019. realizovao je uživo nekoliko pitoresknih radova u okviruAtelier project, u selekciji Đorđa de Finisa u Macro Asilo – Museo d’Arte Contemporanea u Rimu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.