Izložba From noise to sound do 1. juna u Svilari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "From noise to sound" do 1. juna u Svilari

Izložba-performans u okviru međunarodnog projekta Akademije umetnosti pod nazivom "From noise to sound" održaće se u periodu od 27. maja do 1. juna 2019. godine u Kulturnoj stanici Svilara.

Radionica i izložba/performans predstavljaju ključne aktivnosti projekta "From Noise to Sound" koji se finansira sredstvima Međunarodnog  višegradskog fonda.

Radionica će se održati u periodu od 27-31. maja u Kulturnoj stanici Svilara. Tema radionice je: Savremeno skulptura >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu, sagledana iz teorijskog i praktičnog ugla, interdisciplinarnog i međunarodnog je karaktera.

Učesnici radionice su umetnici, kulturni delatnici, profesori, studenti akademija umetnosti iz Poznanja (Poljska), Banske Bistrice (Slovačka), Pečuja (Mađarska) i Novog Sada.

Cilj radionice jeste analiza postojećeg stanja i delovanje u cilju rešavanja problema nedostatka savremene skulpture u Novom Sadu, ali i podizanje svesti umetničke zajednice i građana o ovom problemu i stoga će jutarnji deo sesija ove radionice biti otvoren za javnost i medije.

Drugi deo radionice je praktičnog karaktera sa ciljem da se ponudi potencijalno efektno rešenje ovog problema u vidu

zvučnih instalacija na kojima će zajeno raditi svi parnteri iz nekoliko oblasti umetnosti. Ovaj deo radionice je zatvorenog tipa.

Zavrešene zvučne instalacije biće predstavljene na izložbi/performansu From Noise to Sound u subotu, 1. juna u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 20 sati.

Same instalacije se prave od vojnog otpada, a na njima zajedno rade vajari, studenti vajarstva, naučnici, muzičari (izvođači), kompozitor, audio-vizuelni umetnici i mnogi drugi.

Na izložbi 1. juna, studenti-muzičari iz Novog Sada, Poznanja, Pečuja i Banske Bistrice izvodiće kompozicije posebno komponovane za ovu priliku.

Predviđeno je i izvođenje na instalacijama u nekoliko lokacija u centru grada u tokom petka, 31. maja 2019. u popodnevnim časovima.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate naš događaj!

PROGRAM RADIONICE FROM NOISE TO SOUND (otvorena za javnost):

Tema: Savremena skulpura u Novom Sadu

Radni jezik: engleski

Kulturna stanica Svilara, Novi Sad (ugao ulica Đorđa Rajkovića i Pavla

Stamatovića)

Ponedeljak, 27.05.2019. (10 – 13)

Utorak, 28.05.2019. (11 – 13)

Sreda, 29.05.2019. (11 – 13)

Četvrtak, 30.05.2019. (11 – 13)

Petak, 31.05.2019. (11 – 13)

IZLOŽBA/PERFORMANS FROM NOISE TO SOUND

Zvučne instalacije

OTVARANJE: subota, 01.06.2019. u 20.00

Kulturna stanica Svilara, Novi Sad (ugao ulica Đorđa Rajkovića i Pavla

Stamatovića)

Izložbu otvara: prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu

Više o samom projektu pogledajte na sledećem linku:

http://akademija.uns.ac.rs/radionica-i-izlozba-projekta-from-noise-to-sound/

Website projekta:http://fromnoisetosound.com/

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.