Izložba Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske otvorena u Pečuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske" otvorena u Pečuju

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević sinoć je u Domu civilnih zajednica u Pečuju otvorila izložbu digitalnih printova "Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske".

Izložba je priređena 2018. godine u Galeriji Matice srpske, u okviru programa obeležavanja Godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou.

"Ovom izložbom predstavljena su dela domaćih i stranih autora, iz različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << epoha, a izdvojile su se četiri celine: nasleđe, kao osnova evropske kulture, koja se ističe kroz običaje i tradiciju, sloboda, kao ideal kako pojedinca tako i čitave jedne nacije, progres, kao stalna težnja evropskih naroda ka napretku, i raznolikost, osobina na kojoj se temelji Evropa, a objedinjuju različite nacije, religije, jezike u cilju stvaranja boljeg društva", istakla je Miloševićeva.

Ona je dodala da je na taj način, posredstvom digitalnih printova, otvorena mogućnost da se veći broj ljudi upozna sa odabranim umetničkim delima.

Prisutnima se obratila i upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski i predsednik Pečujsko-baranjskog srpskog udruženja dr Predrag Mandić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.