Izložba Brankice Žilović Šovan prvi put u Beogradu

Izvor: S media, 02.Sep.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Brankice Žilović Šovan prvi put u Beogradu

Prvu samostalnu izložbu Brankice Žilović Šovan otvorila je sinoć, u Galeriji "Haos", zamenica direktora Francuskog kulturnog centra Sofi Barde.

Ona je istakla da je ova izložba lep način da se veze izmedju dve zemlje obogate medjusobnim susretima.

Autorka je predstavila platna na kojima je "crtala" vezom i crtežima olovkom na papiru na kojima su predstavljeni apstrakovani pejzaži. Dominiraju velike bele pozadine, koje još više ističu crtež koji je umetnica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "napravila".

Autorka koristi konac i tkanine, koje kombinuje sa vezom, a koji za nju predstavljaju univerzalni jezik u kome je materijal samo sredstva za novi doživljaj jedne od centralnih tema istorije slikarstva - pejzaža.

Žilović Šovan (35) diplomirala je prvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a zatim u Školi lepih umetnosti u Parizu ENSBA-a u klasi profesora Vladimira Veličkovica i Dominika Gatjera.

Imala je više samostalnih i grupnih izložbi, najviše u Francuskoj, a dobitnica je nagrade za slikarstvo Antoine Marin 2004. godine.

Izložba je realizovana u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Beogradu i biće otvorena do 25. septembra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.