Izložba Biti Rimljanin u holu Skupštine grada

Izvor: Studio B, 19.Jun.2012, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Biti Rimljanin" u holu Skupštine grada

Od narednog vikenda, u holu Skupštine grada, Beograđani će besplatno moći da pogledaju novu izložbu u okviru projekta „Blago nama", u terminu od 10 do 17 časova.

Nakon izložbe „Sugrađanke", Narodni muzej gostuje u gradskoj Skupštini sa postavkom „Biti Rimljanin", za koju su eksponate birali, osim stručnjaka, i predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac, kao i svi građani koji su glasali na sajtu Narodnog muzeja.

Beograđani su glasali da na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << novoj izložbi projekta „Blago nama" vide bronzane figurine „Gladijatora" i „Akrobatu". Vlade Divac izabrao je „Vojni paradni oklop" iz Ritopeka, a autorka izložbe Deana Ratković, „Portret oca imperatora Trajana", dve „Maske sa paradnog šlema", „Portret sveštenika iz Palmire" i „Antropomorfni sud". Izložba „Biti Rimljanin" predstavlja antičke stanovnike naših prostora od 1. do 3. veka, i druga je u nizu postavki u okviru projekta „Blago nama" - Narodni muzej u Skupštini grada.

Izložba „Biti Rimljanin" u holu Skuptšine grada otvorena je za javnost, svakog vikenda, od 10 do 17 časova, a stručna vođenja kroz izložbu organizuju se u 13 sati. Ulaz je slobodan. Svi zainteresovani mogu već od naredne nedelje da glasaju na sajtu Narodnog pozorišta za ekponate koje žele da vide na sledećoj, trećoj izložbi projekta „Blago nama".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

„Biti Rimljanin“

Izvor: Danas, 20.Jun.2012, 00:49

„Blago nama“ je projekat kojim Narodni muzej, gostujući u Skupštini grada, predstavlja različite periode istorije i različite identitete Beograda, različite pojave koje su tokom vremena ovaj grad učinile velikim i značajnim, istakla je juče na otvaranju izložbe „Biti Rimljanin“ Tatjana...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.