Izlozba Biserke Petrovic Delici stvarnosti u Galeriji73

Izvor: Objava, 26.Nov.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlozba Biserke Petrovic "Delici stvarnosti" u Galeriji`73

U Galeriji`73, u ponedeljak, 30. novembra sa početkom u 19:00 časova, biće otvorena izložba Biserke Petrović pod nazivom „ Delići stvarnosti“
Biserka Petrović, diplomirala je grafiku na Fakultetu Likovnih Umetnosti u klasi profesora Žarka Smiljanića, a specijalističke studije završila u Firenci (Italija), na Accademia di Belle Arti di Firenze, klasa profesora Domenica Vittiana. Za vreme studija stipendirana od Fonda Republike Srbije za mlade talente, Kraljevine Norveške i Italijanske Vlade.
Dobitnik je nagrade za grafiku Fakulteta Likovnih umetnosti i finalista nekoliko međunarodnih nagrada (Italija, SAD). Učestvovala na više umetničkih kolonija (Srbija, Bugarska), iz oblasti umetničke grafike i slikarstva, na tridesetak kolektivnih izložbi (Srbija, Italija, Rumunija, SAD., Bugarska, Danska) i šest samostalnih u Italiji i Srbiji.
„Biserka Petrović slika deliće sopstvene stvarnosti koji intrigiraju, navode na razmišljanje, bude znatiželju. Želimo da im priđemo, zavirimo u njih, da otkrijemo njihovu misteriju i tajnu koju čuvaju. Pitamo se - Šta se tu krije? Šta je iza? Virimo u jedan svet skriven, pokušavamo da odgonetnemo šta je sve tu. Originalno je osmišljen način sakrivanja slike pregradom u kojoj je urezano tek nekolilko kvadratića koji nagoveštaju celinu. Kvadratići nas bukvalno pokreću ka delu, da razgledamo, virimo, maštamo. Umetnica spontano i neprimetno uvodi elemente igre tako svojstvene detinjstvu.“ (Slavica Obradinović)


Izložba će trajati do 12. decembra 2015. god.