Izašla knjiga satiričnih vesti

Izvor: B92, 11.Jan.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izašla knjiga satiričnih vesti

Satirični sajt star svega nešto više od godinu dana Njuz.net, pojavio se i u štampanom izdanju pod nazivom ,,Ovo nam možda nije trebalo”, saopštava izdavačka kuća ,,Kornet”.

Knjiga sadrži preko 170 članaka sa sajta Njuz.net i bonus ,,Istoriju u ogledalu” koja predstavlja 700 godina naše istorije na naslovnim stranama, naravno, na satiričan način. Neki od naslova su: ,,Majka osam Jugovića ponovo trudna”, ,,Miloš Obrenović se izvinio Turcima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Karađorđev ustanak”, ,,Čudak iz Tršića nastavlja da maltretira ljude da mu recituju”.

Na ovoj knjizi nisu radili samo autori potpisanih tekstova, već je, kako se navodi ,,ovaj vid izraza kod nas prenet praktično iz narodne tradicije, a zatim i medija koji su oduvek imali fantastičan osećaj za nadrealno, naročito tokom čitavog XX veka kada su doživeli svoj vrhunac (pogotovo devedesetih godina)".

U saopštenju se navodi da ova knjiga nije isključivo politički nastrojena. U njoj se nalaze društvene, sportske, naučne, kulturne i ostale informacije. ,,Preko duhovito sročenih lažnih vesti između redova pročitaćete suštu istinu. A istina boli. Boli ne samo nas, nego na sreću i političare koji nam rade o glavi”, navodi se u saopštenju ,,Korneta”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.