Izašao trejler o stradanju srpske dece: Kadrovi snimljeni u Republici Srpskoj i Hrvatskoj VIDEO

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 17:12

Izašao trejler o stradanju srpske dece: Kadrovi snimljeni u Republici Srpskoj i Hrvatskoj VIDEO

U norveško-srpskoj koprodukciji završena je druga etapa snimanja filma "33 anđela" koji govori o stradanju srpske dece od ustaša i nacista za vreme Drugog svetskog rata.

Filmska ekipa snimala je u četiri države i zabeležila svedočenja velikog broja svedoka stradanja iz Drugog svetskog rata, navodi portal Srpska istorija.com.

Za film su govorili potomci i istoričari iz nekoliko zemalja.

Nova etapa igranog dela filma "33 anđela" snimaće se u Nišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u maju.

Doprinos igranom delu filma daće Narodno pozorište u Nišu kao i veliki broj dece iz glumačke sekcije. Snimanje filma će pratiti i kulturni panel a učešće su potvrdili istoričari, potomci kao i predstavnici potomaka iz više zemalja, potvrdio je Branko Dimović Dimeski, direktor i producent filma.

Film "33 anđela" je priča o stradanju srpske dece u nacističkim logorima za vreme Drugog svetskog rata. U Norvešku su poslata 102 deteta, od kojih je više od 33 smrtno stradalo. Najmlađe među njima imalo je samo 11 godina, priča Đorđe Bojanić.

Veliku pomoć u realizaciji ovog filma od nacionalnog značaja pruža grad Niš, institucije u Norveškoj, kao i pojedinci iz čitavog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.