Ivi Milošević nagrada Bojan Stupica

Izvor: NaDlanu.com, 09.Nov.2011, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivi Milošević nagrada Bojan Stupica

BEOGRAD, 9. novembra 2011. (Beta) - Nagrada "Bojan Stupica" za režiju dodeljena je rediteljki Ivi Milošević za predstavu "Proslava" u produkciji i izvodjenju ansambla Ateljea 212, saopštilo je u sredu Udruženje dramskih umetnika Srbije.

BEOGRAD, 9. novembra 2011. (Beta) - Nagrada "Bojan Stupica" za režiju dodeljena je rediteljki Ivi Milošević za predstavu "Proslava" u produkciji i izvodjenju ansambla Ateljea 212, saopštilo je u sredu Udruženje dramskih umetnika Srbije.Nagrada će dobitnici biti uručena u sredu 16. novembra posle izvodjenja predstave na sceni Ateljea 212, navodi se u saopštenju.U konkurenciji za dodelu nagrade učestvovalo je 14 predstava koje je režiralo 10 reditelja.Nagrada je dodeljena Ivi Milošević jednoglasnom odlukom žirija u kome su bili Egon Savin, Slavko Milanović, Svetlana Bojković, Nataša Ninković i Dara Džokić, navodi se u saopštenju.Nagrada "Bojan Stupica" ustanovljena je 1971. godine u spomen na pozorišnog reditelja Bojana Stupicu.Dobitnici nagrade biće uručena plaketa u bronzi s likom Bojana Stupice, rad vajara Stevana Bodnarova, unikatno oslikana diploma na pergamentu, rad scenografa i slikara Geroslava Žarića, kao i novčani iznos.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.