Ivanu Negrišorcu Lenkin prsten

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanu Negrišorcu "Lenkin prsten"

U Srbobranu je u toku četrnaesta po redu književna manifestacija "Lenkin prsten" koja svake godine okuplja ljubitelje ljubavne poezije.

Manifestacija je posvećena najpoznatijoj Srbobranki, Jeleni Lenki Dunđerski.

Večeras je dodeljena i nagrada "Lenkin prsten" za najlepše ljubavne stihove objavljene u poslednjih godinu dana.

Dobitnik nagrade "Lenkin prsten" je pesnik Ivan Negrišorac.

Na književnoj manifestaciji "Lenkin prsten" u Srbobranu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za najlepšu ljubavnu pesmu na srpskom jeziku proglašena je pesma "Ko je to u nama" Ivana Negrišorca iz Novog Sada, posvećena pesnikovoj nedavno preminuloj supruzi.

"Tu nekih odgovora nema boljih od same pesme, odnosno pesama pošto ima već čitav niz koje su nastale u tom obasjanju, a siguran sam da će tih pesama biti još", kaže Negrišorac.

Stučni žiri i ove godine je birao između više stotina pesama objavljenih u poslednjih godinu dana, u srpskoj periodici i pesničkim zbirkama.

"Pesma je potresna. Ona, em što je ljubavna, ona je i duboko religiozna, ali ima i jednu, upravo tu autentičnost koja sve one koji znaju i neke činjenice iz života pesnika i pesnikinje, odnosno osobe kojoj je posvećena, ona se na neki način još dodatno pojačava", kaže predsednik žirija, Zoran Đerić.

Tokom glavne večeri manifestacije "Lenkin prsten" nastupio je hor kulturno umetničkog društva "Svetozar Marković" iz Novog Sada, a stihove pesme Laze Kostića "Santa Maria della salute" govorio je glumac Nebojša Dugalić.

"Uvek je lekovito nekako oglednuti se u takvim slovima i probati da sebe stavimo pred jednu takvu meru voljenja i pevanja", navodi Dugalić.

Poslednjeg dana manifestacije "Lenkin prsten", na Večeri poezije mladih talenata, priliku da se predstave publici imaće 40 mladih pesnika iz opštine Srbobran.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.