Ivan Šijak: Gray Matter

Izvor: Arte, 13.Nov.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Šijak: Gray Matter

Promocija kataloga sa izložbe Ivana Šijaka "Gray Matter", koja je održana u Muzeju grada Beograda u septembru 2015. godine u organizaciji Kulturnog centra Beograda. Promocija će se održati u galeriji Artget, Trg republike 5/I u sredu 15. novembra u 20h.

Učestvuju: Ivan Šijak, autor izlozbe,

Bojan Drobac i Milorad Ristić autori muzike za Gray Matter i Neda Radoičić, autorka teksta u katalogu.

Autorska izložba Gray Matter Ivana Šijaka je rad izveden >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << u prostoru Muzeja grada Beograda u tehnikama videa, animacije i fotografije, u vidu ambijentalne instalacije. Izložba je gest i namera da se oživi prostor i da se radovi, kroz selekciju i pozicioniranje u prostorne ambijente, stope u jedinstvenu celinu. Šijak je postavljao radove u skladu s predviđenom putanjom kretanja. Neki radovi izvedeni su tendenciozno za ovu priliku, a pojedini su deo arhive. Poseban segment rada odnosi se na muziku koju su komponovali Bojan Drobac i Milorad Ristić. Zvuk je na osoben način inkorporiran u prostorne ambijente, nadovezuje se i povezuje prostore. Šijakovi radovi neobično su raspoređeni u prostoru, u atmosferi meditacije i naglašene usamljenosti...

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.