Italijanski pop večeras u Gradu

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski pop večeras u Gradu

U Kulturnom centru GRAD večeras od 22h koncert će održati italijanski petočlani bend Le Man Avec Les Lunettes.

Bend je osnovan 2005. godine i od tada je objavio nekoliko albuma i mini-albuma. LMALL su započeli karijeru kao "home-made recording project”, služeći se multi-trackingom pri komponovanju "ultra-melodičnih” pop pesama. Od samog početka grupa je neprekidno na turnejama po Italiji i Evropi.

Njihov album "Plaskaplaskabombelibom”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kolekcija melodičnih toplih zvukova. Sredinom 2010. "Lunettes” prekidaju s nastupima, kako bi se povukli u studio i posvetili nekoliko meseci pisanju pesama za novi album.

Poslednji CD "Sparkles” objavljen je u maju 2011. (We were never being boring records), a snimljen je u studiju (u stanu koji su nazvali "us random calculator”) kao i ostale pesme koje će se naći na idućem albumu. "Sparkles” je napravljen jednostavnim aranžmanima s nekoliko instrumenata i pod jakim uticajem radosti slobodnog vremena i ljubavi prema "12th fret”.

Pesme nastale tokom 2010. i početkom 2011. su iz iste "porodice”, one sa korijenima u pjesmama poput "Crawling down the stairs” (snimljena za Amnesty International & Buffetlibre): lagane partiture, svjetlucave pop melodije i moderni zvuk jeftine vintage opreme.

Cena karte za koncert grupe Le Man Avec Les Lunettes je 200 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.