Iranskom reperu ucenjena glava na 100.000 dolara

Izvor: Kontra magazin, 17.Maj.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranskom reperu ucenjena glava na 100.000 dolara

Poznati iranski reper, Shahin Najafi, dobio je pretnje smrću zbog provokativne pesme "Naghi" koju je objavio 7. maja ove godine. Najafi koji živi u Nemačkoj sa nevericom je primio vest da su iranski klerici na njega bacili fetvu i ucenili njegovu glavu na 100.000 dolara. Pesmom "Nghi" Shahin se veoma kritički odnosi prema iranskom drušvu a već duže vreme je pod stalnim motrenjem konzervativnih iranskih verskih vođa. "Još uvek ne mogu da verujem. Imam tek 31 godinu i život pred sobom. Svaka osobamora da plati cenu za ono što čini ali nikada se neću izvinjavati zbog mog umetničkog rada u kome govorim istunu o iranskoj vladi", izjavio je Shahin Najafi.

Nastavak na Kontra magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran daje 100.000 za ubistvo repera

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2012, 14:08

Iranski reper Šahin Nadžafi, koji već duže vreme živi i stvara u Nemačkoj, povukao se iz javnosti i sakrio na tajnoj lokaciji pošto je u njegovoj rodnoj zemlji raspisana nagrada od 100.000 dolara za njegov život jer je u jednoj od svojih pesama, navodno, vređao šiitskog imama Ali an-Nakija...Nadžafi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.