Iran planira tužbu protiv Holivuda zbog filma Argo

Izvor: Večernje novosti, 12.Mar.2013, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran planira tužbu protiv Holivuda zbog filma "Argo"

TEHERAN - Iranski mediji preneli su danas da zvaničnici nameravaju da tuže Holivud zbog Oskarom nagrađenog "Arga" jer, tvrde oni, film predstavlja "nerealan portret" Irana.Nekoliko medija danas je prenelo da je u Iran došla francuska advokatica Izabel Kutan-Pjer povodom razgovora oko toga kako i gde podneti tužbu. Kutan-Pjer je bila advokat ozloglašenog venecuelanskog teroriste Ilića Ramireza Sančeza, poznatog i kao Karlos Šakal, piše AP.Odluka o podnošenju tužbe doneta je pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su kulturni zvaničnici i filmski kritičari u IRanu pogledali film na zatvorenoj projekciji u Teheranu kasno sinoć.Iranski zvaničnici su u februaru, pošto je "Argo" dobio Oskara za najbolji film, rekli da je reč o antiiranskoj i pro CIA propagandi.Film Bena Afleka se bavi bekstvom šestorice američkih talaca iz opsednute američke ambasade u Teheranu 1979.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran sprema tužbu protiv Holivuda

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2013

Iranske vlasti nameravaju da tuže Holivud zbog Oskarom nagrađenog filma "Argo" u kojem su, kako tvrde, "nerealno prikazani" događaji u Iranu, preneli su danas iranski mediji...Francuski advokat Izabela Kutan-Per boravi u Teheranu na razgovorima sa iranskim zvaničnicima o tome gde i kada treba podneti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.