Interesovanje stranih medija za Adligat (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interesovanje stranih medija za Adligat (FOTO)

Velika potražnja!

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ u okviru kog su otvoreni Muzej srpske književnosti i Muzej knjige i putovanja već duže vreme privlači veliku pažnju evropske i svetske javnosti.

Upravo je u toku snimanje reportaže o projektima i muzejima Adligata za jedan od najvažnijih nemačkih medija, javnu medijsku kuću Dojče vele. Novinar Nader Alsaras došao je u Srbiju kako bi, gotovo danonoćno, u toku sedam dana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kamerom zabeležio aktivnosti predsednika ovog udruženja, književnika i advokata Viktora Lazića. Programe ovog medija prati 157 miliona ljudi širom sveta. Reportaža o Adligatu i aktivnostima Viktora Lazića biće emitovana na nemačkom, francuskom, španskom i arapskom jeziku.

Austrijske novine Die Presse, jedan od glavnih medijskih dnevnih listova ove alpske države, pre dva dana, u tiražnom nedeljnom izdanju, posvetile su celu jednu stranicu udruženju Adligat neskrivajući oduševljene za ovaj srpski internacionalni projekat posvećen spašavanju i promociji knjige i kulture. Austrijski i nemački novinari su se posebno angažovali da pomognu ovom udruženju, pa je zahvaljujući njima Adligat primio značajne donacije i pomoć iz zemalja Evropske unije.

Novinari britanskog lista „Britic” takođe su izrazili želju da promovišu aktivnosti Adligata, a to je učinio i britanski blog jednog uglednog londonskog muzičkog studija.

Nisu samo evropski mediji ovih dana pisali o Adligatu – ugledni indonežanski časopis Tribunne News objavio je tekst o saradnji ovog udruženja sa indonežanskim institucijama, dok je nepalski časopis „Development Quorterly“ uradio intervju sa Viktorom Lazićem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Udruženje "Adligat" u svetskim medijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2018, 10:13

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat", u okviru kog su otvoreni Muzej srpske književnosti i Muzej knjige i putovanja, već duže vreme privlači veliku pažnju evropske i svetske javnosti, saopštili su iz udruženja...Upravo je u toku snimanje reportaže o projektima i muzejima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.