Inkluzija nije iluzija

Izvor: SEEcult.org, 14.Dec.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inkluzija nije iluzija

Regionalna konferencija “Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina” biće održana 19. decembra u Domu omladine Beograda kao završnica četvorodnevnog treninga “Pozorište za inkluziju”, koji će okupiti 16 mladih profesionalaca (umetnika, aktivista, predstavnika civilnog društva) iz osam zemalja u regionu.

Projekat “Inkluzija manjina ne treba biti iluzija” (Minority Inclusion shouldn't be Illusion), koji od 15. do 19. decembra organizuje Regionalna akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH, bavi se različitim modelima inkluzije nacionalnih manjina i ima za cilj da istraži i otvori pitanja konkretnog uključivanja nacionalnih manjina u društveni, politički, ekonomski i kulturni život Srbije i regiona.

Program se sastoji od četvorodnevnog intenzivnog treninga koji je baziran na korišćenju pozorišne metodologije, a okupiće mlade profesionalce iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Završni događaj – regionalna konferencija “Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina”, biće održan 19. decembra u sali Amerikana DOB-a, a prema navodima organizatora, korišćenjem interaktivnog dijaloga pokušaće da otvori i odgovori na izazove i pitanja inkluzije nacionalnih manjina.

Konferencija će početi performansom koji su mladi učesnici kreirali prethodnih dana.

Taj događaj okupiće predstavnike državnih organa Srbije, evropskih institucija, eksperte i predstavnike iz sveta kulture, biznisa i civilnog sektora, a otvoren je za javnost.

Projekat su podržali Centralna evropska inicijativa – CEI, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i kompanija Delhaize Srbija, a sprovodi se uz saradnju internacionalne mreže “Firestarter” i uz partnerstvo sa DOB-om.

Za prijave na konferenciju potrebno je poslati ime, prezime, naziv institucije/organizacije/kompanije i kontakt na adresu milena.todorovic@reać.org.rs

*U PRILOGU: Preliminarni program konferencije (pdf)

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.