Indexi i prijatelji u punom Sava centru

Izvor: B92, 11.Okt.2013, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Indexi i prijatelji" u punom Sava centru

Koncert "Indexi i prijatelji: Sve ove godine", koji je bio posvećen članovima legendarnog sastava Davorinu Popoviću, Slobodanu-Bodi Kovačeviću, Ðoki Kisiću, Ðorđu Novkoviću i nedavnom preminulom bivšem klavijaturisti "Indexa" i tvorcu hita po kome ovogodišnja serija koncerta nosi naziv, Encu Lesiću, održan je 10. oktobra u punom Sava centru.

Nastup mnogobrojnih pevača odveo je publiku u kojoj je bilo onih koji su stasavali uz muziku "Indexa" i onih mlađih koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od svojih roditelja naučili da je vole, u neka vedrija i bezbrižnija vremena kada su "Indexi" nastupali po celoj bivšoj Jugoslaviji.

Bez obzira na godine, svi su u glas pevali i igrali uz njihove najpopularnije hitove

Na scenu na kojoj je bio postavljen video zid na kom su se menjale fotografije članova "Indexa", prvo je izašao nekadašnji pevač sastava "Bjelo dugme" Željko Bebek koji je otpevao pesmu "Plima", a nakon njegovog nastupa su nastavili da se menjaju brojni pevači i da pevaju hitove grupe koja je nastala 1962. godine u Sarajevu.

Hrvatski pevač Amir Kazić Leo otpevao je numere "Pozovi me na kafu draga" i "310 poljubaca", Boris Novković je otpevao "Ispili smo zlatni pehar", a makednoska pevačica Kaliopi izvela je numeru "Jutro će promeniti sve".

Izlazak na scenu pevača Halida Bešlića izazvalo je opšte oduševljenje u publici i svi su pevali sa njim "Snjeg pade na behar voće".

Publika je centru "Sava" uživala i uz hitove "Žute dunje", koji je izvela Jelena Tomašević i "Sanjam" u interpretaciji Gorana Karana, koji je vodio večerašnji program.

Svi u sali su ustali kada je na scenu izašao legendarni Arsen Dedić i pozdravili ga aplauzom pre nego što je otpevao numeru "U svemu si bila naj".

Hitove "Indexa" pevali su i Mladen Vojičić-Tifa, Seid Memić-Vajta, Dado Topić i drugi, a prijatan i pun pozitivnih emocija koncert završio je ponovo Bebek pesmom "Sve ove godine".

Muzičari koji su nekad svirali u "Indexima" doputovali su isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta - Fadil Redžić (bas) stgao je iz SAD-a, Neno Jurin (klavijature) iz Slovenije, Ranko Rihtman (klavijature) iz Izraela, Miroslav Šaranović (bubnjevi) iz Nemačke, Peco Petej (bubnjevi) iz Splita, a pridružio im se na sceni i nekadašnji član "Indexa", Kornelije Bata Kovač.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beograd s oduševljenjem dočekao “Indexe i prijatelje”

Izvor: JavneVesti.com, 11.Okt.2013

Pesmom “Plima” Željko Bebek otvorio je sinoć u punoj dvorani Sava centra u Beogradu koncert “Indexi i prijatelji” koji je noć ranije upriličen u Zagrebu.. . .Događaj posvećen članovima legendarnog sarajevskog sastava Davorinu Popoviću, Slobodanu - Bodi Kovačeviću, Đoki Kisiću, Đorđu...

Nastavak na JavneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.