Ima Alchajmerovu bolest, ali sećanje mu se uvek vrati kada uradi ovo (VIDEO)

Izvor: B92, 21.Avg.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima Alchajmerovu bolest, ali sećanje mu se uvek vrati kada uradi ovo (VIDEO)

Tedu Mekdermotu (79) je dijagnostifikovan Alchajmer i svakog dana se iznova upoznaje sa onim što je juče znao. Međutim, njegov sin Simon mnogo voli pesmu "Quando, Quando, Quando" jer kada je pusti svom ocu, Ted se počne sećati svih uspomena.

Simon kaže da svi koji imaju nekoga u porodici sa ovom bolesti, znaju koliko je teško svakodnevno ih posmatrati kako se teško sećaju jučerašnjeg dana i svega iz bliže prošlosti, a pogotovo kako ne mogu prepoznati svoje najbliže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iz dana u dan simptomi su imali veće efekte.

Ipak postojale su neke stvari koje su imale moć da vrate neka sećanja barem "kroz maglu". Jedna od tih, u njihovom slučaju, bila je definitivno muzika. Budući da se Ted tokom života bavio muzikom nastupajući širom Engleske, pa mu sin svakodnevno pušta tu pesmu kako bi se ičega setio. I Ted u tim momentima uživa.

Simon je ovu priču podelio sa javnošću, kako bi pomogao svim onim porodicama sa istim zdravstvenim problemom u nadi da će im dati predlog kako da pomognu svojim ukućanima sa Alchajmerom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovom deki se pamćenje vraća samo kada njegov sin uradi jednu stvar! VIDEO

Izvor: Svet plus, 21.Avg.2016

Osamdesetogodišnji deka pod imenom Ted Dermont oboleo je od Alchajmerove bolesti i svakodnevno se upoznaje sa stvarima iz života...Ipak, postoji jedna stvar koja mu uvek vrati pamćenje barem na trenutak. Onog momenta kada mu njegov sin pusti pesmu "Quando, quando", Tedu kroz maglu počnu da se vraćaju...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.