Ilustracije Dragana Boškovića

Izvor: Arte, 30.Jan.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilustracije Dragana Boškovića

Četvrtak, 31. januar (traje do 9. februara) Ciklus izložbi: Strip i ilustracija Dragan Bošković, izložba ilustracija, Srećna galerija SKC-a.

Dragan Bošković rođen je 1962. godine u Beogradu. Završio je Školu za dizajn u Beogradu, smer industrijski dizajn, 1981. godine. Diplomirao na FPUD u Beogradu, odsek industrijski dizajn, 1987. godine i magistrirao na istom fakultetu i odseku 2004. godine. Od 1994. do 1996. godine bio je saradnik na petoj godini studija na FPUD na >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << odseku industrijski dizajn. Od 1996. do 1997. godine bio je profesor na odseku industrijsko oblikovanje na Školi za dizajn. Od 2002. godine radi na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu. Godine 2007. izabran je u zvanje profesora.   Bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom knjige i časopisa, ilustracijom, tradicionalnim i 3D modelovanjem, industrijskim dizajnom, CAD/CAM projektovanjem.  Autor je većeg broja projekata iz oblasti dizajna. Vredno je pomenuti njegovu samostalnu izložbu male plastike i crteža, DKC Beograd, Galerija Stepenik, kao i Ilustracije za knjigu Mala škola smicalica; ilustracije za časopis Oki Doki; dizajn, prelom i ilustracije za knjige Aleksandra Diklića Beograd večiti grad i 100 senki nad Beogradom, itd.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.