Izvor: Blic, 09.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igramo sve predstave u maju

Igramo sve predstave u maju

Povodom informacije koja se pojavila u nekim novinama da se neke predstave u Ateljeu otklazuju zbog odlaska Sergeja Trifunovića u Ameriku, moram da kažem da nisu tačne kaže Svetozar Cvetković, upravnik Ateljea 212. 'Mi ovog meseca igramo potpuno normalno, Sergej je tu.'

Šta je sa repertoarom za sledeći mesec?

Ono što nam sledi jeste repetoar za juni mesec, koji još uvek nismo napravili kako zbog zauzetosti Sergeja Trifunovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji snima film u produkciji Spajka Lija, tako i zbog Gorana Šušljika, koji odlazi u Sloveniju. Šušljik naime, učestvuje u najnovijoj predstavi Edvarada Milera koja će biti izvedena u okviru Panevropskog festivala, koji se održava u Kopru. 'Porodične priče',dakle, nećemo igrati samo u junu.

Ko će zameniti Sergeja Trifunovića u predstavi čija je premijera zakazana za 18. maj?

Predstava 'Roberto Cuko' u režiji Aleksandra Popovskog će biti premijerno izvedena u najavljenom treminu, a što se tiče toga koja će značajana ličnost igrati umesto Sergeja, o tome ćemo javnost obavestiti za par dana. Za sada mogu da kažem samo to da će biti angažovan glumac uz Segejevu saglasnost, šta više, uz njegovu preporuku i mislim da će to biti podejdnako atraktivna ličnost, kao što će biti i sama predstava. Meni je, kao nekome ko štiti ineterese ovog pozorišta, važno da glumci igraju ne samo ovde nego i po svetu. Da se dešava ono što Sergej upravo i radi, kao i Goran Šušljik. To je dobro za njih, ali i za pozorište jer oni su u priču o svojim karijerama zapravo krenuli sa ovim pozorištem. Za očekivati je da pozorište ima razumevanja za takav angažman i da će učiniti sve da njihove karijere nešto dobiju kao i da pozorište nastavi normalan rad.

Trenutno snimate novi film, o čemu se radi?

Reč je o filmu 'BalkanPariz' Božidara Nikolića, za koji je scenario pisao Stevan Koprivica i koji se snima u Nikšiću. Radi se o jednom, manje više, andergraund filmu, iz anderagraund miljea, pariskog, koji je našao svoje utemeljenje u jednom studiju koji smo naparavili u Nikšiću. Ekipu filma čine Goran Šušljik, Isidora Minić, Petar Božović i Nikola Kojo, kao i nekoliko glumaca iz Nikšića.

Tema?

Priča u tom filmu je zapravo posvećena grupi naših ljudi koja se obrela u Parizu i bavi se crnim poslovima. Kažem da je to andergarund film zbog toga što se radnja dešava u jednom podrumu, što je opet poznato iz nekog drugog filma koji se i zove tako, ali nema dodirnih tačaka sa njim. U osnovi, to je priča o našim ljudima u emigraciji koji nalaze načina da prežive, ali se povezuju sa crnim poslovima zbog čega postaju tragični kao i narodi koje predstavljaju.

Čime se bavi junak koga vi igrate?

Vođenjem posla.

Velikog?

Crnog. Ž.Jovanović

Poznati glumac u filmu Spajk Lija?

Prezauzeti Sergej

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.