IZNENADIĆETE SE: Da li ste znali da su OVI holivudski filmovi SNIMANI U SRBIJI?

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 10:40

IZNENADIĆETE SE: Da li ste znali da su OVI holivudski filmovi SNIMANI U SRBIJI?

Kod nas su snimali Ričard Maden, Pirs Bronsnan, Džoni Dep, Elizabet Olsen i mnogi drugi.

Da li ste znali da su neke od najvećih svetskih zvezda snimale filmove u Srbiji?

Naime, Kalemegdan, crkva Svetog Marka, Savamala samo su neke od lokacija koje se pojavljuju u holivudskim filmovima. Srbija je tokom poslednjih godina postala jedna od najatraktivnijih destinacija za snimanje, a izgleda da će tokom narednih godina biti još popularnija. Našu zemlju su posetile neke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od najvećih zvezda: Džoni Dep, Ričard Maden, Pirs Bronsnan, Elizabet Olsen, Rami Malek, Kilijan Marfi i mnogi drugi.

"Koriolan"

Ovo ostvarenje  iz 2011. godina je snimano u Beogradu. Film, zasnovan na Šekspirovoj drami, u kojem glavne uloge igraju Rejf Fajns, Žerard Batler i Džesika Čestejn je možda najčuvenije ostvarenje snimano kod nas.

Na velikom platnu veliku “ulogu” je odigrala naša Narodna skupština.

"Ibica"

"Ibica" je romantična komedija iz 2018. godine u kojoj glavnu ulogu igra Ričard Maden, Rob Stark iz "Igre prestola". U filmu je Barselonu najvećim delom predstavljao Dorćol i sam centar grada (Studentski Trg), dok je Novi Beograd postao Ibica.

- Odlično sam se proveo u Srbiji. Želim da čestitam svim kolegama odavde koji su naporno radili na filmu, fenomenalni ste! - napisao je tada Ričard Maden - kralj na severu.

"Papillon"

Ovo je ostvarenje iz 2017. godine u kojem glavne uloge igraju oskarovac Rami Malek ("Boemska rapsodija", "Mr. Robot") i Čarli Hanam ("Sinovi anarhije"). U ovom filmu je zaigrao Dragan Mićanović, a najveći deo je sniman u Srbiji i Crnoj Gori. Ukoliko se pitate zašto je 2016. godine deo oko Brankovog mosta postao Pariz na par nedelja, odgovor leži u filmu "Papillon".

"Anna"

Francuski režiser Luk Beson, autor legendarnog filma "Leon: Profesionalac", je u Srbiji snimao film "Anna". Ostvarenje je objavljeno 2018. godine, a glavne uloge igraju Luk Evans ("Lepotica i zver", "Alijenista"), Kilijan Marfi ("Peaky Blinders") i Helen Miren ("Kraljica").

Veliki broj akcionih scena je snimano u centru Beograda, ali izdvajaju se one blizu dolazne autobuske stanice i na Studentskom trgu.

"Novembarski čovek"

"Novembarski čovek" iz 2014. godine je u našu zemlju doveo Džejmsa Bonda - Pirsa Bronsnana. Radnja filma je bila smeštena u Srbiju. U filmu su zaigrali i Lazar Ristovski i Nina Janković.

"The white crow"

Ovo je film iz 2018. godine je takođe sniman u Srbiji. Lokaciju je izabrao režiser i glumac Rejf Fajns koji je ovde već snimao. Fajns je obećao da će nastaviti da snima u Srbiji, film je prošle godine premijerno prikazan na Festu.

"An Ordinary Man"

"Crawl"

"The Forest"

"The Raven"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.