I posle EKV – EKV: 30 godina ste čekali da je čujete VIDEO

Izvor: B92, 30.Sep.2022, 14:03

I posle EKV – EKV: 30 godina ste čekali da je čujete VIDEO

Virgin Music Label & Artist Services u saradnji sa Zadužbinom Milana Mladenovića predstavlja novo izdanje Ekatarine Velike. U pitanju je akustična verzija numere "Ti si sav moj bol" koja je 1992. godine snimljena u Skoplju, a sada je ekranizovana uz pomoć talentovanog tima koji čine Jana Oršolić, Darko Arsić i Igor Oršolić.

"Rad na ovom spotu za mene je bio uzbudljivo introspektivno iskustvo. Unplugged verzija koja je sada prvi put pred nama, 30 godina posle originalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvođenja, donela mi je dobro poznatu pesmu na sasvim novi način – dublji, intenzivniji, ličniji. Zahvalna sam silno Zadužbini na poverenju koje mi je pružila dajući mi priliku da ovaj dirljivi muzičko emotivni dragulj na svoj način pretvorim u igru savremene kaligrafije", rekla je autorka spota, dizajnerka i edukatorka Jana Oršolić.

Objavljivanje lyric videa označava pokretanje kanala Ekatarina Velika Official na Youtubeu. Ideja je da se na jednom mestu objavljuju remasterizovani i restaurirani video-materijali i koncerti, kao i EKV VHS arhiva koju Zadužbina Milana Mladenovića poseduje i svakodnevno vredno prikuplja.

Ovo izdanje ujedno je i najava za predstojeći album pod nazivom "EKV Unplugged Skopje 1992" koji čine snimci sa koncerta održanog krajem novembra 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini-turneje po Makedoniji kojom je promovisan album "Dum dum". Koncert i snimak su posebni, jer Ekatarina Velika u kompletnom sastavu nikada nije svirala akustične koncerte. Album će biti objavljen na digitalnim platformama 7. oktobra, pod etiketom Universal Music a za nekoliko meseci će biti dostupan i na ploči.

Izdanje "Ti si sav moj bol (Unplugged in Skopje 1992)" je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://ekv.lnk.to/tisisavmojbol

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Objavljen video spot za „Ti si sav moj bol“ – unplugged verziju pesme EKV- a

Izvor: Danas, 30.Sep.2022

Budući da je vreme pokazalo da je umetnički rad Milana Mladenovića postao sastavni deo kulturne baštine celokupnog prostora bivše Jugoslavije i da je utkan u DNK mnogih generacija, Zadužbina Milana Mladenovića kao jednu od osnovnih misija ima čuvanje uspomene na ovog velikog umetnika, kao i njegove...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.