Izvor: Danas, 13.Maj.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I monodrama na Velikoj sceni

Festival „Joakim Vujić“ ušao je svoju punu fazu, kada se pored programa na Velikoj sceni „Ljubiša Jovanović“, priređuju i predstave u okviru „Malog Joakima“, kao i monodrame.

U utorak je nastupilo Narodno pozorište iz Niša sa komadom Lasla Vegela „Šoferi“, u režiji Milana Neškovića. U isključivo muškoj postavci predstava umnogome podseća na ovo vreme loših vibracija, promašene tranzicije, neprikosnovenih i nepoznatih vlasnika koji se menjaju bez pravila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ugrožene egzistencije... Sve vreme vlada atmosfera teskobe, izgubljenosti, straha koji se prenosi na svađu i tuče podeljenih grupa. I kao poenta - ovi „šoferi“ nikuda ne putuju... Sinoć se predstavilo Kruševačko i Narodno pozorište iz Sombora sa „Doktorom Nušićem“ u režiji Kokana Mladenovića. Od ove predstave mnogo se očekuje jer je rađeno po, još uvek, najaktulnijem srpskom komediografu. Večeras je na programu komad Olge Dimitrijević“Narodna drama“, u izvođenju ansambla pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, u režiji Snežane Trišić.

U okviru pratećeg programa sinoć od 23 časa na maloj sceni „Dr Branivoj Đorđević“ počelo je i izvođenje monodrami, a prvi je nastupio Jovica Jašin sa komadom „Ima jedna zemlja“, po knjizi Bojana Ljubenovića „Pisma iz Srbije“. Večeras na Velikoj sceni je monodrama „Zoran Radmilović“, u režiji Andree Lazić i izvođenju šabačkog glumca Ivana Tomaševića.“ Sutra uveče, po 1112. put na sceni će se pojaviti Zoran Karajić u monodrami „Bog te mazo“, po tekstu Branka Ćopića. Takođe, na Velika scena rezervisana je i za aktuelnu monodramu Zorana Mijaljevića“Fejsbruka“, u izvođenju šabačkoh glumca Siniše Maksimovića.

Ovogodišnji Festival „Joakim Vujić“ završava se u ponedeljak, svečanom dodelom nagrada kao i predstavljanjme knjige Dejana Penčića Poljanskog „50 godina Joakima“.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.