Humanitarni koncerti u Gvarneriusu

Izvor: B92, 07.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni koncerti u Gvarneriusu

Naš istaknuti violinista Jovan Kolundžija otvoriće 7. aprila u Centru lepih umetnosti Gvarnerius ciklus humanitarnih koncerata za pomoć dečijem Svratištu u Krfskoj ulici.

Ciklus od četiri koncerta na kojima će se do juna predstaviti naši renomirani umetnici pod motom "Mi brinemo za decu iz svratišta, pridružite se i vi!" u organizaciji Gradske opštine Stari grad i Gvarneriusa, otvoriće Kolundžija uz klavirsku saradnju Nade Kolundžije.

Na koncertnom programu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dela Volfganga Amadeusa Mocarta i Sen-Sansa.

Pored njih u ciklusu koncerata do juna nastupiće mladi kantautor iz Londona Rajko Radović, sopran Dragana Tomić, inače dobitnica Godišnje nagrade Narodnog pozorišta za najbolje ostvarenu opersku ulogu u sezoni 2004/05, i violista Milan Milisavljević, treća solo viola orkestra Metropoliten opere u Njujorku.

Organizatori ciklusa koncerata pozvali su socijalno odgovorne pojedince, kompanije i ustanove da kupovinom karata za ove vrhunske umetničke programe pomognu Dečije svratište u Krfskoj ulici koje od prošle godine pruža dnevno utočište deci bez doma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovan Kolundžija večeras nastupa u Guarneriusu

Izvor: Kontra magazin, 07.Apr.2009

Gradska opština Stari grad i Centar lepih umetnosti Guarnerius pokreću ciklus humanitarnih koncerata za pomoć dečijem Svratištu u Krfskoj ulici u Beogradu, a ciklus otvara naš istaknuti violinista i osnivač Guarneriusa, Jovan Kolundžija koji će u utorak, 7. aprila 2009. godine (20 časova)...

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.