Humanitarni koncert u Viminacijumu

Izvor: B92, 22.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni koncert u Viminacijumu

Turistička organizacija Požarevca pozvala je sve zainteresovane da 30. avgusta dođu na jednodnevni izlet do Požarevca i prisustvuju humanitarnom koncertu Eme Šaplen, koji će se održati na arheološkom lokalitetu Viminacijum.

Francuska operska diva Ema Šaplen (Emma Shapplin), prvi put gostuje u Srbiji, a koncert će se održati 30. avgusta u antičkom gradu Viminacijumu.

Repertoar koncerta pod nazivom "Rimska noć" obuhvatiće numere sa njenog prvog albuma "Karmine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meo" i drugog "Eterna", kao i kompozicije iz filma "Red planet".

Šaplenova će nastupiti uz pratnju ansambla sastavljenog od domaćih i stranih muzičara pod vođstvom Ognjena Radivojevića, kao i mešovitog hora Radio-televizije Srbije, dok je kao specijalan gost najavljen naš kompozitor i pijanista Aleksandar Simić.

Koncert će se održati u mauzoleju u kome je obezbeđeno i 300 mesta za VIP goste, dok će ostala publika biti smeštena na platou oko mauzoleja.

Pored koncerta, koji je za sve besplatan, u toku dana biće priređene različite atraktivne manifestacije.

Ideja je da na ovaj način se skrene pažnja domaće i svetske javnosti na jedan mnogo veći i važniji projekat pod nazivom "Putevima kulture rimskih imperatora", kojim će se Viminacijum staviti na kulturnu mapu Evrope, kao i da se podigne svest o značaju evropske kulturne baštine.

Turistička organizacija Požarevca je najavila da će za one koji se odluče za dolazak putničkim automobilom ili autobusom organizovati parking kod Termoelektane Drmno. Odatle do Viminacijuma biće organizovan prevoz lokalnim autobusima.

Ukoliko se gosti odluče da posete Požarevac i odsednu u nekom od motela ili restorana, Turistička organizacija preporučuje restorane "In" koji se nalazi u samom centru grada, "Gem" i "Boem".

Gosti, prilikom ulaska u grad mogu da odsednu i u "Ljubičevskom raju" i "Ljubičinom konaku", kao i restoranima motela "Lav" i "Kum", na putu za Veliko Gradište, odnosno restoran "Preporod" u Zabeli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.