Hrvoje Urumović: Kad dječak odraste

Izvor: Arte, 13.Sep.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvoje Urumović: Kad dječak odraste

U utorak 18. septembra 2018. s početkom u 20 sati održa će se otvarenje izložbe Hrvoja Urumovića „Kad dječak odraste“ Izložba ostaje otvorena do 28. septembra. Izložba je deo Laubina ciklusa izložbi pod nazivom "Hrvatska umjetnost danas".

Pod nazivom „Kad dječak odraste“ akademski kipar Hrvoje Urumović izložit će svoje prostorno ambijentalne kiparske instalacije nastale u razdoblju od 2010. do 2018. godine. Urumović se istaknuo među mlađom generacijom hrvatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << kipara s prepoznatljivim radovima u kojima se koristi motivima  iz umjetnosti, pop kulture, filma i stripa, medija i svakodnevice kako bi ocrtao apsurde suvremenog društva.  Urumović pretežno radi u mediju klasičnog kiparstva i ne bježi od klasičnog skulptorskog pristupa, ali mu daje stripovski, pa čak i karikaturalni karakter. Radovima na izložbi zajednički su elementi humora, apsurda, ludizma, ironije,  postupci reinterpretacije, korištenje ready-madea i pop arta, kao i njihovo međusobno ispreplitanje.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.