Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati željni srpskog rokenrola - živog ili mrtvog

ZAGREB - Autori filma "'EKV - Kao da je bilo nekad", režiser Dušan Vesić i scenaristkinja Sandra Rančić, predstavljeni su danas u Zagrebu pre prikazivanja njihovog dokumentarnog ostvarenja u okviru Zagreb film festivala (ZFF).

Film o kultnoj Ekatarini Velikoj izazvao je veliki interes hrvatske publike već posle najava da će biti prikazan u okviru ZFF, a naročito posle nedavne smrti Sonje Savić koja se družila sa članovima grupe i podelila njihovu sudbinu pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su svi pomrli u roku od 15-ak godina, rečeno je na predstavljanju.

Rančićeva je rekla da će prikazivanje filma biti svojevrsna svetska premijera jer je na Radio televiziji Srbije (RTS) prikazan u četiri epizode, a u Zagrebu u celini.

"Poenta filma nije priča o samom bendu nego o jednom načinu života koji smo mi živeli", rekla je Rančićeva dodavši da u filmu ima šokantnih tema kojima se niko nije bavio, poput one da su vlasti bivše države uticale na puteve droge.

Delo Vasića i Rančićeve će zajedno s igranim filmom "Ljubav i drugi zločini" mladog i nagrađivanog autora Stefana Arsenijevića posle završetka festivala do kraja oktobra biti prikazivano u zagrebačkom bioskopu "Europa" koji je zbog pretežno prikazivanih evropskih filmova primljen u evropsku mrežu bioskopa "Europa Cinemas".

Za prikazivanje dva srpska filma koji se mogu gledati na festivalima, ali ne stižu u redovni bioskopski repertoar u Hrvatskoj je vladao veliki interes u Zagrebu.

Na festivalu koji se održava od 19. do 25. oktobra se prikazuje 80 filmova, od kojih 50 u glavnom programu, takmišenju za najbolje duge i kratke igrane filmove, dokumentarne filmove i filmove hrvatskih autora.

Ostalih 30-ak prikazano je u više popratnih programa, od matinea i najgledanijih filmova pet velikih evropskih kinematografje do filmova za decu i stranih filmova koji su snimani na području bivše Jugoslavije, odnosno Hrvatske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dokumentarac o grupi Ekatarina Velika

Izvor: RTS, 25.Okt.2008, 00:37

U okviru zagrebačkog filmskog festivala predstavljen dokumentarni film " EKV-Kao da je bilo nekad", režisera Dušana Vesića i scenaristkinje Sandre Rančić. .Film o kultnoj beogradskoj grupi, Ekatarini Velikoj izazvao je veliki interes hrvatske publike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.