Hrvati oduševljeni „Glembajevima“

Izvor: Blic, 06.Feb.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati oduševljeni „Glembajevima“

Hrvatski mediji do detalja prenose utiske sa preksinoćne premijere predstave “Glembajevi” u režiji Jagoša Markovića u beogradskom Ateljeu 212. Tekstovi su puni hvale za dramu Miroslava Krleže koja je posle četrdeset godina opet postavljena na sceni nekog beogradskog pozorišta.

Kako piše Dnevnik.HR, predstava je rađena prema "jednom od najpoznatijih i najizvođenijih Krležinih dramskih dela, u kojem se pisac nemilosrdno obračunava s lažnim sjajem, bogatstvom i svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opsenama koje donosi novac i uspon u društvu. Izazvala je velik interes javnosti, o čemu svedoči prisutnost predstavnika pozorišne scene iz zemalja regije, javnih ličnosti i diplomatskih predstavnika”.

"Večernji list” potencira "da nema više ulaznica za sve izvedbe planirane sledećeg meseca”, kao i da je za ovu predstavu okupljena međunarodna ekipa.

„Jutarnji list” naglašava da je „Anica Dobra odlično odigrala sada već legendarnu ulogu barunice Kasteli-Glembaj, koju je po mnogima najbolje igrala Ena Begović".

Mediji u Hrvatskoj podvlače da je sigurno reč o najznačajnijem regionalnom događaju iz kulture ove sezone. Podsetimo, premijeri su prisustvovali ministar kulture Nebojša Bradić, Ružica Đinđić, ministar zdravstva u ostavci Tomica Milosavljević, Isidora Minić, Milan Karadžić, Marinko Madžgalj i Dubravka Mijatović, Jelena Trivan, Svetlana Bojković, Mira Adanja Polak, Jovan Ćirilov i mnogi drugi, a publika je aplauzom nekoliko puta vraćala glumce na scenu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Severina gledala “Gospodu Glembajeve”

Izvor: S media, 06.Feb.2011

Severina Vučković pokazala je da je prava ljubiteljka pozorišta kada je sa svojim novim dečkom srpskim biznismenom Milanom Popovićem u subotu uveče ušetala u hol beogradskog “Ateljea 212”, na premijeru predstave "Gospoda Glembajevi"...Dan posle spektakularne premijere drame Miroslava Krleže...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.