Horizonti ravnice Save Stojkova u Evropskom parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2011, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Horizonti ravnice" Save Stojkova u Evropskom parlamentu

BRISEL -

Izložba pejsaža vojvođanskog autora Save Stojkova, pod naslovom "Horizonti ravnice", otvorena je u Evropskom parlamentu, u prisustvu brojnih poslanika.

"Važno je što se ovo dešava nedugo nakon otvaranja Kancelarije Vojvodine u Briselu", rekao je sinoć Tanjugu po otvaranju izložbe potpredsednik vojvođanske Vlade Dušan Jakovljev, ističući da je najvažnije što je izložbu finansirala vlada Srbije.

Jakovljev je obrazložio da je na svečanosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povodom otvaranja Kancelarije Vojvodine prošlog meseca, evropskim parlamentarcima predočen potencijal Vojvodine za strana ulaganja, dok su u utorak dobili mogućnost da vide kako Vojvodina stvarno izgleda.

Sava Stojkov, Kuća na obali (2000.)

Stojkov (86), pejsažista, koga neki kritičari upoređuju sa čuvenim francuskim umetnikom Pusenom, nije mogao da prisustvuje otvaranju zbog bolesti.

Među mnogobrojnim poslanicima Evropskog parlamenta koji su došli na izložbu bili su šef grupe prijatelja Srbije u EP Edvard Kukan i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.