Izvor: Blic, 09.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hor od tri hiljade mladih ljudi

Hor od tri hiljade mladih ljudi

Miroslav Ilić, nekada veoma popularni pevač i u Hrvatskoj, stigao je, nakon dvanaest godina, na svoju prvu 'mini-turneju' po Hrvatskoj. Već na prvom koncertu, u jednom diskoklubu pokraj Koprivnice, zanimanje je bilo toliko da je oko hiljadu ljudi ostalo ispred dvorane, jer u nju više nije mogla stati 'ni šibica'. U dvoranu se uspelo nagurati više od tri hiljade ljudi, uglavnom mladih, koji su u Koprivnicu stigli iz svih krajeva Hrvatske (što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se videlo po registarskim tablicama automobila, parkiranih i na okolnim livadama).Organizator je morao - zbog onih koji su ostali ispred dvorane - obećati da će popularni pevač, koga se publika toliko zaželela, održati još jedan koncerat (u četvrtak).

Miroslav Ilić je svoj prvi tročasovni koncert započeo i završio hitom 'Tebi, moja verna ljubo', a usledile su poznati hitovi pravog narodnog pevača. Zajedno s njim pevala je cela dvorana, više od tri hiljade ljudi. Svi su, a radilo se uglavnom o mladima koji su bili još deca kada je Ilić tom pesmom 'žario i palio ex jugoslovenskom folk scenom', znali svaku reč pesme - od početka do kraja! Slično je bilo i sa drugim hitovima - sa njim je pevala cela dvorana.

Nakon tog prvog koncerta Miroslav Ilić je izjavio da je bilo 'prelepo', da je oduševljen, a da ga je najviše iznenadila mlada publika, jer je očekivao da će doći njegova generacija.

Usledili su i još slede koncerti u Samoboru, Bjelovaru, Zaboku, Slavonskom Brodu i Rijeci, te još jedan u Koprivnici.

Mira Babić Šuvar

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.