Izvor: Arte, 17.Okt.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiperpovezani muzeji

Regionalni seminar Hiperpovezani muzeji: Izazovi digitalne komunikacij, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka Beograd, Rige od Fere 4. 18-19. oktobar 2018.

Nacionalni komitet ICOM Srbija u saradnji sa Regionalnom alijansom ICOM SEE i nacionalnim komitetima ICOM Makedonija i ICOM Bosna i Hercegovina, organizuje dvodnevni, regionalni seminar na temu digitalne komunikacije u muzejima.

Pored planirane obuke koja će obuhvatiti unapređenje vidljivosti muzejskih sajtova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << kreiranje digitalnih sadržaja i strateško upravljanje društvenim mrežama, predviđeno je i predstavljanje realizovanih programa, aplikacija i internet prezentacija muzeja iz regiona kao primera dobre prakse u cilju razmene stečenih znanja i iskustava.

Iako digitalni, online muzej nije novina, podjednako u svetskim koliko i u regionalnim okvirima, istraživanja pokazuju da muzeji ne koriste sve prednosti digitalne komunikacije, pa samim tim gube korak sa možda najkritičnijom grupom potencijalnih posetilaca – mladom publikom. Poznavanje alata digitalne komunikacije od izuzetne je važnosti u procesu obaveštavanja i animiranja posetilaca koji dolaze iz drugih zemalja, kao svojevrsni posrednik u razvoju kulturnog turizma. Istovremeno, digitalni sadržaji koje muzej može ponuditi od velikog su značaja za najrazličitije profile istraživača, pored nesumnjive činjenice da su idealno sredstvo za stalno održavanje komunikacije sa najširompublikom.

Znanja koja ovaj seminar pruža namenjena su prevashodno muzejskim i stručnjacima iz srodnih ustanova koji se aktivno bave marketingom, PR-om, društvenim mrežama, organizacijom događaja u cilju razvoja, animacije i edukacije publike.

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.