Hartefaktov Ujka Vanja otvara Vršačku pozorišnu jesen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hartefaktov "Ujka Vanja" otvara Vršačku pozorišnu jesen

Predstava "Ujka Vanja", nastala u koprodukciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, a u režiji Andreja Nosova biće izvedena 15. novembra u vršačkom Narodnom pozorištu na otvaranju Festivala klasike "Vršačke pozorišne jeseni".

Na konferenciji za medije u Narodnom pozorištu danas je Đura Mrđa, selektor i umetnički direktora festivala, rekao da će u okviru programa ove pozorišne smotre biti odigrano 10 predstava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je rekao i da za njega posebno zadovoljstvo što će pre samog otvaranja u foajeu narodnog pozorišta biti otvorena izložba Muzeja pozorišne umetnosti Vojvodine pod nazivom "Svetlana Bojković - umetnost glume ili traganje za istinom" autora Zorana Maksimovića, te što će nakon toga publika imati priliku da vidi izbor iz ovogodišnje pozorišne produkcije.

U Vršac na festival dolaze umetnici Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, koji će igrati predstavu "Zločin i kazna" po delu Dostojevskog, a gosti festivala biće i protagonisti predstave "Roman o Londonu" nastale u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i BeoArta.

Biće izvedena i predstava za decu "Papagaji" Dragana Džankića kao i omaž preminulom glumcu vršačkog pozorišta.

Sa predstavom "Nečista krv" u Vršac dolazi ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu, a iz Kragujevca stiže predstava "Negri" Knjaževsko-srpskog teatra "Joakim Vujić".

Narodno pozorište iz Subotice predstaviće se komadom "Zla žena", dok će u pratećem programu biti predstavljena monografija "Milena Dravić - više od umetnosti" Tatjane Nježić i Aleksandra Milosavljevića.

Žiri koji će odlučivati o nagradama festivala čine teatrolog Svetislav Jovanov, glumica Tanja Bošković i rediteljka Snežana Trišić.

U naslovnoj ulozi predstave "Ujka Vanja" koja otvara festival naći će se Nemanja Oliverić, a uz njega će se na sceni pozorišta u Vršcu naći Katarina Marković, Branko Cvejić, Mina Obradović, Stefan Bundalo, Monika Boldovina Bugle, Dojna Andrejević Petrović i Jovan Jelisavčić.

Predstava se, kako poručuju iz Hartefakta, na nov i zanimljiv način bavi pitanjima lenjosti i konformizma, kao glavnim preprekama svake promene.

Dramatizaciju je uradila Mina Ćirić, kostime i scenografiju Selena Orb, a muziku Draško Adžić.

Predstava "Ujka Vanja" realizovana je u okviru NEW platforme, uz podršku Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hartefaktov „Ujka Vanja“ otvara Vršačku pozorišnu jesen

Izvor: B92, 12.Nov.2019

Predstava “Ujka Vanja“, nastala u koprodukciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, a u režiji Andreja Nosova, biće izvedena 15. novembra u vršačkom Narodnom pozorištu na otvaranju Festivala klasike "Vršačke pozorišne jeseni"...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.