Izvor: Blic, 09.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Hadersfild' na otvaranju

'Hadersfild' na otvaranju

Na večerašnjem otvaranju 15. 'Dana Zorana Radmilovića' u Zaječaru govoriće Vida Ognjenović, posle čega će biti izvedena predstava 'Hadersfild'.

U glavnom programu festivala do 15. oktobra biće odigrane i predstave 'Posetilac' 'Ateljea 212', 'Transilvanija' Beogradskog dramskog pozorišta, 'Edmund Kin' Narodnog pozorišta iz Niša, 'Ožalošćena porodica' Malog teatra iz Sofije i 'Laža i paralaža' Narodnog pozorišta iz Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Festivalska premijera u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Pozorišta 'Zoran Radmilović' iz Zaječara jeste komad Milice Novković 'Kamen za pod glavu', u režiji Juga Radivojevića. U ponoćnom programu autorske večeri imaće neki od dosadašnjih dobitnika nagrade 'Zoran Radmilović' - Petar Kralj, Nebojša Dugalić i Milan - Lane Gutović. Za najmlađe će biti izvedena predstava Pozorišta 'Puž' - 'Alisa u zemlji čuda'.

Žiri koji čine Nada Blam, Saša Jelenković i Milan - Caci Mihajlović biraće najboljeg glumca, a publika najbolju predstavu. Dizajn festivala u duhu Radmilovića osmislio je naš poznati karikaturista i ilustrator Koraks, čija će izložba 'Glumci u karikaturi' pratiti festival. Rekonstrukcija zaječarskog pozorišta je konačno otpočela, a u saradnji sa Kinotekom biće organizovan i ciklus 'Zoran Radmilović na filmu' (10-14. oktobra).

T. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.