Gugl u čast Brama Stokera

Izvor: Art-anima.com, 08.Nov.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gugl" u čast Brama Stokera

Najveći internet pretraživač "Gugl" odaje danas počast autoru romana "Drakula" Bramu Stokeru, koji je rođen na današnji dan pre 165 godina - javlja Press.

Irski pisac Abraham "Bram" Stoker rođen je 8. novembra 1847, a umro je 20. aprila 1912. Za sobom je ostavio veliki broj dela, ali je najpoznatiji po liku grofa Drakule iz istoimenog romana objavljenog 1897. Pre nego što je napisao "Drakulu", Stoker je godinama istraživao tradiciju i mitološke priče o vampirima. Kada je objavljen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << "Drakula" je smatran "pravim horor romanom", zasnovanom na izmišljenim činjenicama o natprirodnim pojavama.

Stokerov "Drakula" je u izvesnoj meri odredio budućnost horor žanra i liku transilvanijskog grofa vampira podario je oblik u kojem je poznat i danas.

Stokerov roman inspirisao je brojne pozorišne, filmske i televizijske priče o grofu Drakuli.

Bram Stoker bio je inspirisan pravom istorijskom ličnošću, rumunskim princem Vladom Drakulom Cepešom, koji se rodio novembra 1431. godine u Rumuniji.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gugl odao počast piscu "Drakule"

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2012

Gugl danas odaje počast Bramu Stokeru.

Nastavak na Radio 021...

Google u čast Brema Stokera

Izvor: B92, 08.Nov.2012

Najveći internet pretraživač Google odao je 8. novembra počast autoru romana "Drakula" Abrahamu Bremu Stokeru, koji je rođen na današnji dan pre 165 godina...Irski pisac Abraham "Brem" Stoker rođen je 8. novembra 1847, a umro je 20. aprila 1912. Za sobom je ostavio veliki broj dela, ali je najpoznatiji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.