Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupio u crkvi u Ljubljani

Izvor: Blic, 31.Jul.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupio u crkvi u Ljubljani

Na otvaranju kamernog ciklusa 65. Ljubljana Festivala, Gudački kvartet Beogradske filharmonije je održao koncert 27. jula u prepunoj sali crkve u umetničkom kompleksu "Križanke".

Zajedno sa španskim flautistom Klaudijem Arimanijem, muzičari su započeli koncert izvođenjem dva Kvinteta za flautu i gudački kvartet Luiđija Bokerinija, zaokruživši prvi deo koncerta Rondom za flautu i kvartet istog kompozitora. Betovenovim kvartetom op. 95 „Serioso“, Gudački kvartet Beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filharmonije se predstavio u drugom delu koncerta.

Po rečima kritičara Marijana Zlobeca, Kvartet se pokazao kao „vrhunski u svakom pogledu, prezentujući čistoću i lakoću interpretacije u delima Bokerinija, a zrelost, mekoću, zaokruženost fraziranja i dinamičku gipkost u izvođenju Betovena.“

Ljubljana Festival poznat je po okupljanju najvećih zvezdi klasične muzike. Tako i na njegovom 65. izdanju nastupaju umetnici poput Jona Marina, Marte Argerič, Eline Garanče i Valerija Gergijeva, koji zatvara ovogodišnji festival.

Muzičari Beogradske filharmonije Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković osnovali su Gudački kvartet u okviru ovog orkestra 2011. godine. Nastup na prestižnom Ljubljana festivalu zatvorio je njihovu sezonu 2016/17 tokom koje je Kvartet održao koncerte u salcburškom Herbert Holu, na Mokranjčevim danima u Negotinu, Sarajevskom festivalu, i u Vojvodini u okviru turneje "Filharmonija na Severu".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupio u Ljubljani

Izvor: Beta, 31.Jul.2017

Gudački kvartet Beogradske filharmonije održao je koncert u crkvi u umetničkom kompleksu "Križanke" na otvaranju kamernog ciklusa 65. Ljubljana Festivala, saopšteno je danas.Kako se navodi, zajedno sa španskim flautistom Klaudijem Arimanijem muzičari su nastupili 27. jua, a koncert su započeli...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.