Gubitak za celu zemlju... Preminuo čuveni muzičar u 46. godini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 10:39

Gubitak za celu zemlju... Preminuo čuveni muzičar u 46. godini!

Otišao je još jedan mlad život.

Svetska rege zvezda Piter Entoni Morgan, pevač popularnog sastava Morgan Heritage, koji je osnovao sa četvoro braće i sestara, preminuo je u nedelju u 46. godini, saopštila je njegova porodica.

Porodica je tražila privatnost i unapred se zahvalila ljudima na ljubavi i podršci. U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama ne navodi se uzrok smrti.

Premijer Jamajke Endru Holnes napisao je na platformi X da mu je "teško >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srce" zbog ove vesti. On je Morganovu smrt nazvao "kolosalnim gubitkom" za Jamajku i rege muziku.

Morgan, poznat kao "Peetah", bio je sin poznatog jamajčanskog rege pevača Denroja Morgana.

On i njegova braća i sestre osnovali su Morgan Heritage 1994. godine, a bend je osvojio Gremi za najbolji rege album 2016. za "Strictly Roots".

Jedan od njegove braće, Roj "Gramps" Morgan, preselio se u Tenesi, gde je nameravao da upozna Nešvil sa regeom.

"Ako pratite rege muziku i kantri muziku, mnogo je pripovedanja. U regeu mi pričamo priču o ljudima koji pate", rekao je Morgan za AP 2018. godine.

Druga braća i sestre koji su pomogli osnivanju benda bili su Una Morgan, Nakamija "Luks" Morgan i Memalatel "Mr. Mojo" Morgan, piše AP.

Srbija Danas/apnews.com/prenela N.P.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.