Gran pri Mira Trailović Galebu

Izvor: Politika, 02.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gran pri "Mira Trailović" "Galebu"

Specijalna nagrada predstavi "Samo izgleda da sam mrtav", publika dala najviše glasova predstavi "Jezik zidova"

Žiri 40. Bitefa bez velikih dilema, jednoglasno i brže nego ranijih godina, doneo je odluku da Gran pri "Mira Trailović" pripadne predstavi "Galeb", u režiji Arpada Šilinga i izvođenju ansambla Teatra "Kretakor" iz Budimpešte. Odluku su potpisali Dino Mustafić, reditelj i predsednik žirija, Igor Đorđević, Daša Kovačević, Egon Savin i Miloš Sofrenović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << U obrazloženju stoji da je ovo najviše priznanje dodeljeno "za postavku i izuzetnu rediteljsko-glumačku kreaciju koja pronalazi ključ za najveću literarnu enigmu 20. veka i potvrđuje Čehova kao našeg savremenika".

Specijalna nagrada pripala je predstavi "Samo izgleda da sam mrtav" pozoriša Hotel Pro Forma iz Kopenhagena (Danska) u režiji Kirsten Dehlholm, za virtuozno i prefinjeno scensko oblikovanje muzičkog sadržaja.

Prebrojavanjem glasačkih listića gledalaca, najvišu ocenu dobila je predstava "Jezik zidova" (4,88) Foruma za novi ples Baleta Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, na drugom mestu je predstava "Balet za život" Morisa Bežara u izvođenju Bežar baleta iz Lozane, sa prosečnom ocenom 4,86, a na trećem "Cirkus Istorija" u režiji Sonje Vukićević i produkciji Bitefa, sa ocenom 4,83.

M. R.

[objavljeno: 02.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.