„Grad na vodi - voda u gradu“

Izvor: Blic, 25.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Grad na vodi - voda u gradu“

Nedelja arhitekture, međunarodna manifestacija koja se ove godine održava treći put, biće otvorena u petak, 27. juna, izložbom u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, na kojoj će biti predstavljeni arhitektonski konkursi iz 2007. i 2008. godine. Na ovoj manifestaciji do 6. jula će biti predstavljeno 40 programa - izložbi, predavanja, radionica, filmova i šetnji gradom.

Nedelja arhitekture ove godine se održava pod sloganom „Grad na vodi - voda u gradu", jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je akcenat stavljen na neiskorišćeni prostor beogradskog priobalja, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Galeriji „Artget". Tako će na predstavljanju prošlogodišnjih konkursa moći da se vide i rešenja za uređenje Parka prijateljstva (između hotela „Jugoslavija" i Brankovog mosta), kao i projekti za novobeogradski blok 11 i prostor oko istočnog ulaza u hram Sv. Save. Specijalni gosti nedelje arhitekture biće Holandija (sa izložbama „KCAP Architects & Planners" u „Artgetu" i „Projekat Ajburg" u Galeriji „O3on") i Italija (s programom posvećenom slavnom italijanskom arhitekti Karlu Skarpi u Italijanskom institutu za kulturu). Jedan deo programa biće posvećen i novostima u arhitekturi u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, a posebnu zanimljivost ove godine predstavljaju organizovane šetnje gradskim prostorima uz stručno vođenje (zgrada SIV-a, Knez Mihailova, Vračar...). Detaljan program Nedelje arhitekture može se naći www.nedeljaarhitekture.org.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.