Izvor: RTS, 22.Feb.2021, 08:28

Goranka Matić dobitnica Nagrade Fondacije Tanja Petrović

Istoričarka umetnosti i fotografkinja Goranka Matić ovogodišnji je dobitnik Nagrade Fondacije Tanja Petrović, odluka je članova Upravnog odbora Fondacije, saopštili su iz Fondacije Tanja Petrović.
Nagrada se dodeljuje za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima i biće uručena 28. februara u Muzeju savremene umetnosti.
Goranka Matić počela je profesionalnu karijeru osamdesetih godina prošlog veka u časopisu Džuboks, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastavlja u Startu, Poletu, Svijetu.
Bila je u prvoj postavi nedeljnika Vreme, gde je kao urednica fotografije provela 17 godina, a zatim je bila urednik fotografije u novinskoj kući Politika i Radio televiziji Srbije.
Njen rad je naročito značajan u oblasti rok fotografije, pre svega tokom Novog talasa, a neke od njih su obeležile omote ploča najznačajnijih domaćih muzičara: Idola, U škripcu, Bajage i instruktora, Đorđa Balaševića...
Goranka Matić je autorka kultnih fotografija o turbulentnim društveno političkim zbivanjima na beogradskim ulicama tokom devedesetih godina prošlog veka.
Izlagala je u zemlji i inostranstvu.
Za izložbu "Tiho teče Sutjeska" dobila je Politikinu nagradu 2004. godine.
Muzej savremene umetnosti u Beogradu priprema retrospektivnu izložbu njenih radova, koja će biti otvorena 24. marta, ove godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goranka Matić dobitnica nagrade Fondacije Tanja Petrović

Izvor: N1 televizija, 22.Feb.2021

Goranka Matić, istoričarka umetnosti i fotografkinja, ovogodišnja je dobitnica nagrade Fondacije Tanja Petrović, odluka je članova Upravnog odbora Fondacije. Nagrada se dodeljuje za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima i biće uručena 28. februara u Muzeju savremene umetnosti.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.