Goran Višnjić glumi Antu Gotovinu

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Višnjić glumi Antu Gotovinu

Popularni hrvatski glumac Goran Višnjić koji se proslavio ulogama u Holivudu sprema se za novi film Antuna Vrdoljaka u kojem će glumiti generala Antu Gotovinu koji je u Hagu osuđen za počinjene ratne zločine nad Srbima u Hrvatskoj.

Višnjić se u Haškom tribinalu pojavio početkom sedmice i ispostavilo se nije došao samo da bi pružio podršku Gotovini, već i da bi se što bolje pripremio za ulogu koju će tumačiti u novom Vrdoljakovom filmu.

Film će se snimati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jesen scenario za film prema životnoj priči hrvatskog generala na samom je završetku, a na ideju o snimanju filma zajednički su došli Vrdoljak i Višnjić prateći zbivanja u Hagu, "kada su u trenucima emotivnog šoka odlučili da hrvatskoj, ali i svetskoj publici filmskim jezikom ispričaju potresnu, ali i uzbudljivu storiju o najpoznatijem hrvatskom vojniku", piše Jutarnji list.

Koliko je Višnjić impresioniran likom i delom Ante Gotovine vidi se i iz njegovog obraćanja medijima u pauzi sudske rasprave.

"U Hag sam došao kako bih stao uz čoveka, vlasnika visokih odličja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je komandovao u operaciji "Oluja".

"U toj akciji oslobođeno je selo moga dede i bake i ja sam na tome zahvalan. Među svojim vojnicima Ante Gotovina bio je poznat kao vođa koji je insistirao na poštovanju etičkog vojnog kodeksa. Nisam u Hag stigao da bih držao govore i propovedao bilo kome. Došao sam ovde da ljubazno zamolim Sud da se ne vodi političkim razlozima u razmatranju ove žalbe, nego činjenicama i pravdom", rekao je Višnjić.

Za sada se još uvek ne zna ko će osim Višnjića glumiti u ovom filmu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.