Gojković sa ministrom kulturnog nasleđa i turizma Italije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2021, 14:17

Gojković sa ministrom kulturnog nasleđa i turizma Italije

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas sa ministrom kulturnog nasleđa i aktivnosti i turizma Republike Italije Dariom Frančeskinijem u Veneciji, gde se održava 17. Međunarodno Bijenale arhitekture u Veneciji, navodi se na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Gojković je uputila čestitke na organizaciji Bijenala u veoma izazovnim okolnostima pandemije, ističući da ovaj događaj predstavlja važnu priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za kulturnu razmenu i podsticaj aktivnosti uprkos pandemiji.

Gojković je istakla da su bilateralni odnosi Republike Srbije i Republike Italije dobri, kao i da su dve države potpisale dokument o strateškom partnerstvu, što je omogućilo da dodatno unapredimo bilateralne odnose u svim oblastima, pa tako i u kulturi i naglasila da je Srbija spremna na dalje unapređenje saradnje.

Ministar kulturnog nasleđa i aktivnosti i turizma Republike Italije Dario Frančeskini takođe je naglasio da su odnosi između dve zemlje dobri, kao i da postoji veliki interes za saradnju, posebno u oblasti kulture i svim drugim segmentima što može da doprinese povezivanju dva naroda.

Gojković je zahvalila Italiji na podršci Srbiji na evropskom putu, i izrazila nadu da će Srbija nastaviti da ostvaruje napredak, a Frančeskini je ukazao da će Italija i u narednom periodu da pruža podršku Srbiji.

Govoreći o saradnji u oblasti kulture, Gojković je izrazila uverenje da će uskoro biti potpisan sporazum o saradnji u oblasti kinematografije. Ministarka kulture i informisanja je ukazala da u Srbiji radi impozantan broj italijanskih kompanija, koje u okviru svog društveno odgovornog ponašanja pomažu kulturne ustanove u Srbiji.

Gojković je zahvalila na pozivu da bude na svečanoj ceremoniji otvaranja 17. Međunarodnog Bijenala i navela da je Srbija iskoristila priliku da bude prisutna na prestižnoj manifestaciji, na kojoj je predstavlja tim mladih arhitekata.

Gojković je ukazala da je Srbija uspela da uradi velike korake i da je pre nekoliko meseci otvorila ustanove kulture uz poštovanje mera, i umetnike stavila na listu prioriteta za vakcinisanje, što je doprinelo otvaranju ustanova kulture.

Gojković je pozvala ministra Frančeskina u zvaničnu posetu Republici Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojković razgovarala sa ministrom kulturnog nasledja i turizma Italije

Izvor: Beta Video, 22.Maj.2021

BEOGRAD - Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas sa ministrom kulturnog nasledja, aktivnosti i turizma Italije Dariom Frančeskinijem u Veneciji, gde se održava 17. Medjunarodno Bijenale arhitekture. (pokrivlice) Beta/MKI

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.