Godišnjica pozorišta „Boško Buha“

Izvor: Studio B, 13.Okt.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica pozorišta „Boško Buha“

Pozorište „Boško Buha“ proslavilo je svoju 61. godišnjicu svečanim uručenjem nagrada i povelja.

Ovogodišnja dobitnica nagrade „Gita Predić-Nušić", za najbolje umetničko ostvarenje je glumica Andrijana Tasić.

Tradicionalno na Dan pozorišta, dodeljene su jubilarne nagrade, „povelje za vernost" članovima pozorišta koji su značajan deo svoje karijere proveli u „Buhi.

Uručene su godišnje nagrade, specijalna nagrada za izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << umetničko dostignuće kompozitoru Srđanu Markoviću, kao i nagrada „Gita Predić – Nušić" Andrijani Tasić za uloge u predstavma „Pazi vamo", „Vasilisa Prekrasna" i Tom Sojer i đavolja posla".

Direktor pozorišta Boško Đorđević istakao je da će uprkos finansijskim problemima ansambl nastojati da održi standard budući da su predstave na ovoj sceni namenjeni mladoj i najmlađoj publici.

Pozorište Boško Buha osnovano je 13. oktobra 1950. godine, prerastavši iz dotadašnjeg Kulturno-umetničkog društva, u prvo srpsko profesionalno pozorište za decu i omladinu. Jedan od osnivača,bila je Gita Predić-Nušić, ćerka Branislava Nušića.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.