Godišnja izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a

Izvor: Arte, 19.Nov.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnja izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a

Sreda 20. novembar u 19.00 Galerija SKC Godišnja izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a / I deo. Prvi deo tradicionalne godišnje izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a ove godine predstavlja 40 radova umetnika udruženja.

Otvoreno je učešće i članovima drugih sekcija pa osim grafičkih i industrijskih dizajnera, zastupljeni su i arhitekte, modni kreatori, dizajneri nakita i slikari-ilustratori. Radovi su selektovani prema opštem imperativu da budu dizajnerskog karaktera i da se uklapaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << u savremene dizajn tendencije.

Dizajn je oblast likovnog oblikovanja koja se decenijama etablirala u savremenom svetu kao pojam estetizovanja naše svakidašnjice, a sa širenjem globalne ekonomije dobila je i novi zamah. Kao članovi strukovnog udruženja, autori znaju kako i koliko je dizajn prokrčio sebi put i napravio mesto u našem društvu. Novi oblici komunikacije i povezivanja takođe nam omogućuju integrisanije praćenje, ali i učestvovanje u savremenim trendovima.

Ovakva predstavljanja omogućavaju umetnicima da, tokom selekcije svojih konkursnih radova, urade introspekciju svog minulog dvogodišnjeg rada. 

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.