Obeležavanje tri jubileja Ive Andrića

Izvor: Politika, 05.Okt.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje tri jubileja Ive Andrića

BEOGRAD - Na inicijativu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Vlada Srbije je donela odluku o obeležavanju jubileja Ive Andrića, književnika, diplomate i dobitnika Nobelove nagrade, saopštilo je danas ministarstvo.

Ove godine se navršava 100 godina od objavljivanja Andrićevog prvog književnog rada u časopisu „Bosanska vila” (30. septembra 1911) i 50 godina od dodele Nobelove nagrade za književnost, a u oktobru 2012. i 120 godina od njegovog rođenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Tako je period od oktobra ove godine do oktobra naredne godine određen za obeležavanje ovih jubileja.

Ministarstvo kulture započeće obeležavanje ovih jubileja, 9. oktobra, otkrivanjem citata velikog književnika ispod spomenika na Andrićevom vencu, a nastaviće kroz regionalnu koprodukciju predstava, seriju izložbi o Andrićevom delu u gradovima Evrope, na sajmovima knjiga i univerzitetima.

Najavljeno je izdavanje jubilarne poštanske marke, promocije Andrićevih sabranih dela i čitav niz specifičnih obeležavanja u saradnji sa ustanovama kulture i drugim organizatorima - Muzej grada Beograda, Ministarstvo spoljnih poslova, Aerodom „Nikola Tesla”, PTT saobraćaja „Srbija”.

Posebna proslava biće organizovana, 10. decembra, u Jugoslovenskoj kinoteci na dan uručenja Nobelove nagrade.

Tanjug

objavljeno: 05.10.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godina posvećena Ivu Andriću

Izvor: Beta, 05.Okt.2011

BEOGRAD, 5. oktobra 2011. (Beta) - Obeležavanje jubileja vezanih za život i rad knjižzevnika Ive Andrića počeće 9. oktobra otkrivanjem Andrićevog citata ispod spomenika na Andrićevom vencu u Beogradu, saopštilo je u sredu Ministarstvo kulture Srbije...Posebna proslava biće organizovana 10....

Nastavak na Beta...

Tri jubileja Ive Andrića

Izvor: Komp. Biblioteka, 06.Okt.2011, 13:18

  Na inicijativu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Vlada Srbije je donela odluku o obeležavanju jubileja Ive Andrića, književnika, diplomate i dobitnika Nobelove nagrade.

Nastavak na Komp. Biblioteka...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.