Glumica Branka Veselinović umrla u 105. godini

Izvor: Beta, 08.Feb.2023, 13:01

Glumica Branka Veselinović umrla u 105. godini

Srpska glumica Branka Veselinović preminula je danas u 105. godini, bila je najstarija glumica na svetu, preneo je RTS.Rođena je u Novom Bečeju 1918, glumila je u više od 100 pozorišnih predstava i više od 50 filmova i serija.Ona je 1964. osvojila Sterijinu nagradu.Završila je glumačku školu pri Narodnom pozorištu i igrala je u prvoj predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) 3. aprila 1948. godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Branka Veselinović biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju

Izvor: Danas, 08.Feb.2023

Jedinstven život, humanitarni rad i posvećenost pozorištu i pozorišnoj umetnosti glumice Branke Veselinović zauvek su obeležili jednu epohu i istoriju Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), ocenila je danas direktorka JDP Tamara Vučković Manojlović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.