Glogovca SMRT sprečila da ostvari poslednju želju - Više od svega je želeo da igra u OVOM filmu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 02:29

Glogovca SMRT sprečila da ostvari poslednju želju - Više od svega je želeo da igra u OVOM filmu

Trebalo je da igra ulogu oca kidnapovane devojčice, ali se razboleo i umesto na setu završio u bolničkoj postelji.

Posle više godina priprema i rada na filmu "48 sati i 1 minut" ovo ostvarenje posvećeno tragično preminuloj Tijani Jurić konačno stiže na veliko platno.

Beogradska premijera najavljivanog i dugoočekivanog filma srpsko-američke koprodukcije rediteljke Sonje Alekse održaće se 21. marta u MTS dvorani, a odmah nakon toga ovo ostvarenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobija svoj bioskopski život širom Srbije, i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima.

U njemu glavnu ulogu oca kidnapovane devojčice trebalo je da odigra čuveni Nebojša Glogovac, kome je to bila velika želja. Međutim, slavni glumac se razboleo i umesto na setu završio u bolničkoj postelji gde je umro 9. februara 2018. godine od raka pluća.

Autorska ekipa filma potpisala je ugovor sa Glogovcem, a prema rečima scenaristkinje, rediteljke i glumice Sonje Alekse sve se desilo sasvim slučajno.

Prvo je trebalo da Glogovac igra ulogu oca kidnapovane devojčice. Čak smo i ugovor potpisali. To se desilo sasvim slučajno. Čovek je došao na audiciju jer je želeo da bude deo tog filma. Kad je ušao unutra, posle 10 sekundi je izašao na scenu i krenuo da glumi. Svi smo počeli da plačemo, verujte mi. Čak je i producent zaplakao, kojeg u životu nisam videla da plače. Međutim, desilo se šta se desilo, i Marko Živić ga je zamenio - rekla je ona svojevemeno za medije, pa dodala:

Ovaj film je inspirisan slučajem 15-godišnje Tijane Jurić, koja je oteta, mučena i zverski ubijena. Film čiji je scenario poveren istaknutim glumcima naše scene posvećen je devojčici Tijani Jurić, čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak u našem narodu i javnosti. Kako se navodi u saopštenju, "48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Glavnu ulogu Lene u ovom filmu tumači Klara Hrvanović, devojčica koja je oduševila publiku u filmu "Leto kada sam naučila da letim". Ipak, priče je predstavljena iz ugla majke i prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Srbija Danas/Nova.rs/Prenela: A.N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.