Izvor: Blic, 27.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavna nagradi filmu o lezbijkama u Zagrebu

Glavna nagradi filmu o lezbijkama u Zagrebu

U Puli je podelom nagrada završen 49. festival hrvatskog i evropskog filma. Od sedam hrvatskih filmova koji su se borili za nagrade, premoćno je, ali u veoma slaboj konkurenciji, pobedio film mladog režisera Dalibora Matanića 'Fine mrtve djevojke'. Osvojio je 'Veliku zlatnu arenu za režiju', za produkciju, za sporednu mušku ulogu (Ivica Vidović), za sporednu žensku ulogu (Olga Pakalović) i nagradu publike za najbolji film. Film >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se inače bavi jednom gay pričom, ljubavi između dve devojke koje iznajmljuju stan u Zagrebu računajući da će u velikom gradu moći da uživaju u svojoj intimi, no sve što doživljavaju u novom okruženju suprotno je od njihovih očekivanja.

Film Snježane Tribuson 'Ne dao Bog većeg zla' dobio je tri 'Zlatne arene', među kojima i za najbolji scenarij (Goran Tribuson), te za glavnu mušku ulogu (Ivo Gregurević). Zlatna arena za glavnu žensku ulogu dodeljena je Leoni Paraminski za ulogu u filmu 'Prezimiti u Riju' Davora Žmegača. Inače, ovogodišnji filmski festival u Puli pratile su veoma loše kritike većine hrvatskih filmova. Osim prve večeri (otvaranja festivala) Arena je uglavnom zjapila prazna. M. B. Š.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.