Giant Sand u DOB-u i Močvari

Izvor: SEEcult.org, 27.Nov.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giant Sand u DOB-u i Močvari

Pioniri indi-amerikane Giant Sand prvi put će nastupiti uživo u Beogradu 29. novembra u Domu omladine, a dan kasnije gostovaće i u Močvari u Zagrebu, u okviru turneje na kojoj predstavljaju  album “Heartbreak Pass” i proslavljaju 30 godina od izlaska debi albuma “Valley of Rain”.

Bend koji dolazi iz zabačenog Tusona u Arizoni, Giant Sand je oduvek govorio iz pozicije gubitnika, a vizionarski, anti-konzumerski stav doneo je neke od najlepših pesama amerikane i svojevrstan >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << kakofonični rok, odnosno anarhični kantri praćen meksičkim marijačima.

Osnivač i pevač benda Howe Gelb, koji je kao solista gostovao u DOB-u 2006. godine, uspešno je izgradio imidž nepredvidljivog rokera i pesnika iz pustinje. Intimnom i nepretencioznom poezijom, radikalnim pristupom bendu, te nekonvencionalno vođenom karijerom, mnogo puta je potvrdio da je rokenrol sam život.

Promovišući novi album “Heartbreak Pass”, Giant Sand stižu prvi put u Beograd i Srbiju, dok su u Zagrebu gostovali vec nekoliko puta. Proteklog leta nastupili su na nekim od najvećih festivala u Evropi(Primavera, Glastonbery, End of the Road, Pickathon).

U okviru turneje, koju su započeli 20. novembra u Kopenhagenu, predstavljaju novi video singl “Texting Feist”, koji je režirala njihova dugogodišnja saradnica i pevačica Lona Kelej.

Zajedno sa Lonom Kelej, većinu nastupa u okviru turneje otvaraju članovi sastava Giant Sand, Brajan Lopez i Gabrijel Salivan, koji imaju bogate solo karijere, te Patsys Rats, bend koji predvodi Gelbova ćerka.

Prema rečima Gelba, album “Heartbreak Pass” savršeno oslikava različite žanrove američke muzike, koja je oduvek bila zastupljena u bendu Giant Sand.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.