Generacije su ODRASLE uz seriju Bolji život: Posle nekoliko decenija otkriveno zašto nije snimljen nastavak, za SVE JE KRIV ON

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 11:05

Generacije su ODRASLE uz seriju "Bolji život": Posle nekoliko decenija otkriveno zašto nije snimljen nastavak, za SVE JE KRIV ON

Serija koja je za kratko vreme osvojila srca publike, a o njoj se priča i dan danas.

Kada je krajem osamdesetih godina prošlog veka počelo premijerno emitovanje serije "Bolji život", svaka nova epizoda obarala je rekorde gledanosti.

Priču o porodici Popadić, prosečnoj jugoslovenskoj porodici sa svakodnevnim problemima pratili su milioni gledalaca, a kada je emitovana poslednja epizoda, mnogima je bilo žao što se tako kvalitetna serija završila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Od tada pa do 2009. godine, serija je reprizirana četiri puta, i svaki put se izdvajala u programskoj šemi rekordnom gledanošću. Zbog toga je tadašnji direktor RTS-a Aleksandar Tijanić predložio Siniši Paviću, autoru serije, da napiše novih 100 epizoda, koje bi pratile živote glavnih glumaca dvadeset godina kasnije.

Navodno je ideja bila da se snimi priča o tome šta se dešava sa junacima serije u aktuelnom vremenu, kao i da se u seriji pojave Bobin sin, a Gigin unuk, Violetin novi muž i još dosta novih likova. Mnogi su bili oduševljeni idejom, ali Siniša Pavić je dao poslednju reč - nije hteo ni da čuje.

- Teško je okupiti ljude oko bilo čega, a i ne može danas da se pravi “Bolji život”. Lepo je što su svi Popadići zajedno proslavili taj jubilej. Oni jesu glavni akteri priče, ali mnogo je drugih, sjajnih glumaca koji su obeležili tu seriju, a nisu više živi. Kada se radi tako velika priča, nijedna uloga nije mala. Ukoliko bismo sastavili sve što je Bata Živojinović odigrao kao Macola, dobili bismo tri igrana filma. Bio je tu i Mihajlo Vitorović, Danilo Lazović, Radmila Savićević, Miloš Žutić, pa Dušan Poček, kome je hipohondar Jezdimir Uskoković bila životna uloga. Ne može se reći da su to epizodne uloge, velike su bile i po obimu i sjajno su odigrane - objasnio je Siniša Pavić jednom prilikom.

Srbija Danas/O.T.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.